Boros Marcell: Okosgarázs

Az ember folyamatosan arra törekszik, hogy az élet- és munkakörülményei egyre kényelmesebbek legyenek. Vagy csak küzd az időskori felejtéssel? Kinek mi a motivációja,... de mindenki örül annak, ha az ajtó önműködően nyílik, ha a világítás automatikusan fel vagy le kapcsol, ha a ház automatikusan szellőztethető, ha a gyepet az automatikus öntözőrendszer locsolja és még sorolhatnánk a kényelmi funkciókat.

Marcell a saját házuknál is megfolgalmazódott igényre kívánt választ adni az "okosgarázs" ötlet megvalósításával. Tervei szerint egy bármilyen garázst „fel-okosító” terméket készít. A kész munka tartalmazott egy beléptetőkártya-olvasót, a garázs nyitásához és a védelem kikapcsolásához, továbbá egy mozgásérzékelő szenzort. A rendszer e-mailt küldött minden alkalommal, ha mozgást érzékelt a kártya leolvasása nélkül. Ezeken kívül persze számtalan egyéb kütyü aggatható a rendszerhez a szirénától kezdve a kamerán át egészen a lámpakapcsolóig.

Marcell oszlopos tagja a NJE MotoStudent csapatának, mely szintén sok energiabefektetést igényel tőle, emiatt a Raspberry-s projekt még több továbbfejlesztési lehetőséggel zárult részéről.

Prezentáció