Gyakornoki program

IB Controll Kft. gyakornoki program végzős diákok részére

 

Az IB Controll Kft. lehetőséget kíván teremteni a gyakorlati szakmai tapasztalatok megszerzésére azon diákok részére, akik tanulmányaik befejezése előtt állnak.

 

Amit a gyakornoki program nyújt:

A hallgató számára/számodra:

 • az elméleti tudásod gyakorlati ismeretekkel való mélyítése

 • az egyetemi/főiskolai képzés támogatása:

nem szeretnénk, ha a gyakornoki programban való részvétel miatt kimaradnál az iskolából, ezért rugalmas, kötetlen munkarendet és otthonról végezhető munkát biztosítunk számodra

 • a gyakornoki program során szoftverfejlesztő munkatársaink mentorként segítik a munkádat, akikkel előre egyeztetett időpontokban skype konzultáció keretében tudod a kiadott feladatokat, a felmerült kérdéseket megbeszélni

 • megismerheted egy munkahely életét, a munkafegyelmet, az együttműködés és a határidők betartásának fontosságát

 • anyagi támogatást biztosítunk

 • a gyakornoki program végén álláslehetőséget biztosítunk az eredményesen teljesítő diákok részére

Számunkra:

 • a jövő szakembereinek megismerése már az iskolapadban

 • a szakember utánpótlásunk biztosítása

 • a diákok friss és új szemléletmódjának megismerése

 

A gyakornoki programban való részvétel feltétele:

 • nappali tagozatos hallgatói jogviszony

 • a képzési időből maximum két félév van hátra

 • szakmai tapasztalatszerzésre irányuló igény

 • önálló, precíz munkavégzés

 

Jelentkezz, hogy a jelened a jövőd lehessen!

Jelentkezésed esetén felvesszük veled a kapcsolatot a megadott elérhetőségeid valamelyikén.


Gyakran ismételt kérdések

 

Milyen tanulmányi területeket részesít előnyben az IB Controll Kft. a gyakornokok kiválasztása során?
Az informatikai területen tanulmányokat folytató hallgatókat várjuk, akik programozói ismeretekkel rendelkeznek, így a mérnökinformatikus, gazdasági informatikus, programtervező informatikus…stb. szakos egyetemistákat.

Kik lehetnek az IB Controll Kft.-nél gyakornokok?
Olyan utolsó éves BSc, MSc képzésben résztvevők jelentkezését várjuk, akik aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek és akik szakmai gyakorlati tapasztalattal szeretnék az elméleti tudásukat bővíteni vagy nálunk kívánják a karrierjüket elindítani.

Mikor indul az IB Controll Kft. gyakornoki programja?
A gyakornoki programunk egyénre szabott, ezért a jelentkezővel egyeztetett időpontban tudjuk indítani, így akár nyáron, akár szorgalmi időszakban is lehetőség van a kezdésre.

A gyakornoki programra mikor érdemes jelentkezni?
Azt javasoljuk, hogy a jelentkező az általa tervezett kezdés előtt legalább 1 hónappal juttassa el hozzánk jelentkezését, mert a felvételi eljárás is időt igényel.

Hogyan zajlik a felvételi folyamat a gyakornoki program keretében?
A jelentkezőnek először is regisztrálnia kell a Jelentkezés oldalon, kitölteni az űrlapot és feltölteni az önéletrajzát és a motivációs levelét. Ezt követően felvesszük vele a kapcsolatot és egy kölcsönös ismerkedésre egyeztetünk időpontot, illetve kérjük a hallgatói jogviszonyt igazoló dokumentumot. Az interjút követően esetlegesen egy-egy feladat vagy kérdéskör megoldását kérjük.

Hol tudok jelentkezni az IB Controll Kft. gyakornoki programjába?
Az IB Controll Kft. honlapján a Jelentkezés oldalon található űrlap kitöltésével, önéletrajz és motivációs levél feltöltésével.

A gyakornoki programban a munkavégzés hol történik?
A gyakornoki program kialakítása során – igazodva a hallgatói igényekhez – arra az elhatározásra jutottunk, hogy skype-on folytatott konzultációval támogatott otthon végezhető munkát kínálunk a jelentkezőknek. Amennyiben a gyakornoki feladat jellege azt igényli, az IB Controll Kft. székhelyén a gyakornoki irodában kap helyet a jelentkező.

Mennyi időre szól a gyakornoki program?
A gyakornoki program maximum 12 hónapi időtartamra szól.

Mit tartalmaz a gyakornoki program?
A gyakornoki programunk két szakaszra tagolódik. Az első szakaszban – mely általában kb. 4-5 heti időtartamot ölel fel – ismertetjük meg a jelentkezőket a munkánkkal, vezetjük be a szoftverfejlesztési feladatok menetébe, továbbá megismertetjük a SCRUM projektvezetési módszerrel, az Agilis szoftverfejlesztési mechanizmussal, illetve kutató munkát bízunk a diákokra. Ez időszak alatt felmérjük a diák logikus gondolkodási képességét, a problémamegoldási és az együttműködési készségét, mely alapján döntés születik arról, hogy a jelentkező a gyakornoki program második szakaszába léphet.

A második szakaszban a konkrét feladatmegoldás, szoftverfejlesztés történik.

A gyakornoki program részeként a kötelező szakmai gyakorlatot is kitölthetem?
Természetesen, amennyiben a szakmai gyakorlat feltételei a gyakornok részéről fennállnak, ennek nem látjuk semmi akadályát. Az eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy a szakmai gyakorlatot nálunk töltő hallgatók közül kerülnek ki a gyakornoki program résztvevői.

A gyakornoki program során szakdolgozat írására van-e lehetőség?
Amennyiben találunk olyan feladatot, illetve témát, amely megfelel a szakdolgozattal szemben támasztott főiskolai, egyetemi elvárásoknak, ezt is elképzelhetőnek tartjuk.

Mennyi időt kell dolgozni naponta?
A munkarendet rugalmasan kezeljük, előzetes egyeztetés alapján napi 4, 6 vagy 8 órai munkavégzésre is lehetőség van. Mivel a munka otthon is végezhető, ez azt is jelenti, hogy a jelentkezőnek magának kell beosztania az idejét, ő maga dönti el, hogy mikor szeretne dolgozni, azaz a munkavégzés kötetlen munkarendben történik. Ez természeten felelősséggel is jár, hiszen a kiadott munkát a következő konzultációig igyekezni kell elvégezni. Amennyiben a munkavégzés az IB Controll Kft. irodájában történik, a munkarendhez igazodó személyes jelenlétet a résztvevővel egyeztetjük.

Milyen keretek között dolgozik egy gyakornok az IB Controll Kft.-nél?
A gyakornoki programban résztvevőket egy iskolaszövetkezeten keresztül foglalkoztatjuk. A kiválasztott jelentkezők az iskolaszövetkezettel kötnek munkaszerződést.

Kapok-e fizetést a gyakornoki időszak alatt?
A gyakornoki időszak alatt a résztvevők díjazásban részesülnek. A díj mértéke a program két szakaszában eltérő, a második szakaszban emelt összegű a fizetés.

Kapok-e visszajelzést a munkámról, fejlődésemről a munkavégzés alatt?
Természetesen a kijelölt mentor folyamatosan értékeli a gyakornokok munkáját, ezáltal segítve fejlődésüket.

Mi történik azután, hogy véget ért a gyakornoki időszak?
A gyakornoki munka – az egyéni lehetőségek és a kölcsönös szándékok figyelembevételével – folytatható, illetve az eredményesen teljesítő hallgatók számára állásajánlati lehetőséget kínálunk.

Hol érdeklődhetek a programról?
A gyakornoki programról az info@ibcontroll.hu e-mail címen további tájékoztatással állunk az érdeklődők rendelkezésére.