IB Controll Informatikai Szakmai Ösztöndíj - 2017/2018. tanév tavaszi szemeszter

2018. április 12.
 - személyes meghallgatás -

Amikor a felsőoktatásba bekerül az ember fia - lánya egy teljesen új, ismeretlen világ küszöbét lépi át. Itt az önállóság felelősségével megküzdve kell döntéseket hozni, és megfelelni a szülői, az egyetemi és a saját elvárásainknak: tanulni kell, sokat. A kötelező és kötelezően választandó tárgyak teljesítése minden bizonnyal sok időt és energiát felemészt. Emellett az egyetem és a köré szerveződő cégek alternatív tanulási lehetőségeket is kínálnak, de sokszor ezekre már nincs idő, mersz vagy lelkesedés. Pedig fontos lenne.

A munkaerő-piacra kilépve szembesülni azzal, hogy milyen jól mutatna az önéletrajzban egy-egy versenyen, szakmai ösztöndíjon való részvétel, szakmai feladat megvalósításáról szóló híradás - ha nincs -, nem túl jó érzés. Érdemes hát időben gondolkodni és megragadni a kínált lehetőségeket.

Az IB Controll Kft. többek között azzal a céllal hirdeti meg minden félévben az ösztöndíj pályázatát, hogy minél több diák számára eljuttassa az üzenetet: gondolj a jövődre és tegyél a jelenben érte!

Nagy örömmel láttuk 2018. április 12-én, a személyes meghallgatás alkalmával, hogy vannak, akik ezt az üzenetet már a magukévá tették és bízunk abban általuk eljut a hallgatótársakhoz is.

A 2017/2018. tanév tavaszi szemeszterében pályázók között szoros verseny alakult ki, a bírálóbizottság nehéz döntési helyzetbe került. Ambivalens érzés fogja el az embert ilyenkor, hiszen választani kell a jobb és jobb pályázók közül, másrészt nagyon jó látni, hogy több jó jelölt van.

Hogy a döntés mégis megszülethessen különböző értékelési szempontokra figyelemmel hallgatják meg a jelentkezőket a bírálóbizottság tagjai. Két nagy csoportra bontható a szempontrendszer: a személyes és a szakmai kompetenciákra. A beszélgetés során a személyes kompetenciák, mint a határozottság, céltudatosság, kommunikáció, testbeszéd és a szakmai kompetenciák, mint a programozói jártasság, a szakmai fejlődési készség, érdeklődés a szakmai innovációk iránt, oktatáson kívüli szakmai tevékenységek (az otthon önállóan végzett – saját vagy más ötletét megvalósító – programozási feladat, az iskolai kötelező feladat továbbgondolása vagy versenyen, szakmai megmérettetésen való részvétel) felmérése segít a döntés meghozatalában.


A bírálóbizottság tagjai
Dr. Csík Norbert (elnök, NJE GAMF),
Bene Dániel, Márta Dániel, Apáti László (IB Controll Kft.)
(balról jobbra)

 

A bírálóbizottság tagjai a jelölteket meghallgatva Makkos András és Szekeres Tamás hallgatóknak ítélte oda az ösztöndíjat.

Az ösztöndíjak átadására egy későbbi időpontban került sor.

 

2018. május 04.
 - díjátadó -

Nagy sürgés-forgás a konyhában, sülnek és készülnek a sütemények a díjátadóra. Pogácsa – az elmaradhatatlan kellék, meg egy kis kísérlet: kókuszos-szilvás paleo sütemény és egy tökmaglisztes sós süti. Nos ez utóbbi esetében is sikeres volt a kísérlet: nem volt túl nagy az érdeklődés iránta, így ez lekerül a sütemények listájáról.

A várva várt vendégek, az ösztöndíjasok és Dr. Csík Norbert tanár úr is megérkeztek. A kísérlet fő alanyai :)

Kellemes, hangulatos beszélgetést követően az ösztöndíjak is átadásra kerültek: Makkos András és Szekeres Tamás számára.


Az ösztöndíjasok: Makkos András és Szekeres Tamás (balról-jobbra)
és Apáti László, az IB Controll Kft. ügyvezetője

Ezúton is gratulálunk nekik és kívánunk sok sikert tanulmányaik folytatásához!

IB Controll Kft. csapata