IB Controll Informatikai Szakmai Ösztöndíj – csapó 2?!

 

Érdemes-e egy dolgot kétszer megpróbálni, kipróbálni? Mi állítjuk, hogy igen. Az már szállóigeként terjed közöttünk, hogy egy ételt legalább 8-szor kell kóstolni az életben, ahhoz, hogy eldöntsük szeretjük-e vagy sem.

Az IB Controll Informatikai Szakmai Ösztöndíjjal is hasonló a helyzet. Ha többször próbálod, nagyobb eséllyel nyerheted el. Persze ez nem a sokszori próbálkozás eredménye vagy a nagy számok törvénye. Sokkal inkább adja ezt az eredményt az első megmérettetés tapasztalatainak beépítése a szakmai és a mindennapi életbe.

Jó látni a fejlődést, a belső motivációt, az érdeklődést, a megszűnni nem akaró kíváncsiságot, a hajthatatlan vágyat a szakmai előrelépés érdekében.

Merényi Miklósban is láttuk a fenti értékeket, így a 2019/2020. tanév őszi félévében ő nyerte el az ösztöndíjunkat.

 

Megkértük, hogy számoljon be az ösztöndíjjal kapcsolatos tapasztalatairól – az alábbiakban olvashatjátok a kérdéseinkre adott válaszait.

  • Miért pályáztad meg az ösztöndíjat?

„Úgy gondoltam, hogy ez egy jó ugródeszka lenne számomra, ha ezt az ösztöndíjat megpályázom. Veszíteni valóm nincs, de nyerni sok mindent nyerhetek és itt nem a pénzen van a hangsúly, hanem a tapasztalaton és a kapcsolatokon inkább.”

 

  • Te másodszor pályáztál, milyen gondolatokkal indultál neki a második alkalomnak?

„Igen másodszor pályáztam, mert sajnos első nekifutásként nem sikerült úgy teljesítenem ahogy kellett volna, de most második nekifutásként ahogy írtam is semmit nem veszítettem, sőt csak az lett bennem, hogy addig próbálni amíg nem teljesítem ezt az utat. Olyan gondolatokkal indultam neki, hogy erre az alkalommal már sokkal több mindent tudok felmutatni, amit eddig csináltam a szakmában és jövővel kapcsolatban is voltak gondolataim.”

 

  • Hogyan gondolsz vissza a pályázat elkészítésére, mennyire volt nehéz/könnyű elkészíteni/beszerezni a szükséges dokumentumokat?

„A pályázat elkészítése amikor elsőnek pályáztam kicsit nehéz volt, de csak a motivációs levél. Mikor már másodjára pályáztam ott már tudtam, hogy mit kell leadni.”

 

  • Meséld el: hogyan érezted magad a személyes meghallgatás előtt, alatt, után?

„A személyes meghallgatás számomra nagyon jó volt. Kellemesen el tudtunk beszélgetni és ötletelni is szakmailag. Személy szerint én ezeken mindig jól érzem magam. Sok állásinterjú tapasztalattal rendelkezem és így tudom már ezek a beszélgetések hogyan szoktak alakulni.”

 

  • Hogyan gondolsz vissza a személyes meghallgatásra? (Olyan volt-e amilyenre számítottál vagy sem?)

„A személyes meghallgatás úgy folyt le ahogy gondoltam. Teljesen, mintha egy állásinterjún lettem volna.”

 

  • Üzensz-e valamit a következő félévre a hallgatóknak?

„Csak azt tudom üzenni a következő hallgatóknak, hogy érdemes megpályázni, mert veszíteni való semmi sincs ÉS egy remek csapatot ismer ezzel meg az ember és nagyobb lesz ezáltal a kapcsolati körünk is. Nagyon jó cégnek gondolom az IBControll-t.”

 


A képen: Merényi Miklós ösztöndíjas és dr. Szegő Annamária, az IB Controll Kft. cégvezetője

 

Köszönjük szépen a megosztott gondolatokat, a kedves szavakat és ezúton is gratulálunk az ösztöndíjhoz!

IB Controll Kft. csapata