IB Controll Informatikai Szakmai Ösztöndíj - komfortzóna és tapasztalat

Immár sokadszorra várakozva néztük, hogyan érkeznek a sikeres regisztrációról az automatikus e-mailek, és örömmel láttuk a régi és az új pályázók anyagait.

Az az egyik legjobb érzés, amikor olyan jelölt érkezik, aki már egy korábbi alkalommal is pályázott. Ez több mindent elmond számunkra: a jelölt az első megmérettetést pozitívan élte meg, és az ott hallottakból, tapasztaltakból kamatozó tudásbázist kezdett építeni.

Az élet egyszerű bölcsessége: aki megy, az halad. Ennyire egyszerű. Ha nekikezdünk valaminek, abból lesz is valami. Persze az eredmény nem mindig pozitív előjellel rendelkezik, de a továbbhaladás, a cél elérése érdekében minden tapasztalat elengedhetetlen. És aki csinál valamit, egy dolgot mindenképpen megnyer, ez pedig a tapasztalat. Mégpedig saját tapasztalat. Ez megfizethetetlen.

Talán sokszor nehéz kimozdulni a saját komfortzónából, de ez az ösztöndíj pályázat egy nagyon jó alkalom arra, hogy kipróbálja magát a jelentkező a komfortzónán túl is. És mi igyekszünk a másik oldalon biztosítani mindent, hogy jó érzéssekkel távozzon minden hallgató. Mert - ahogyan azt már sokan hallhattátok tőlünk – nem az a fontos, hogy megnyerje valaki az ösztöndíjat, sokkal fontosabb, hogy megszerezze a saját tapasztalatait. A nyeremény már csak hab a tortán.

A 2018/2019. tanév őszi félévében két olyan hallgató nyerte el támogatásunkat, akikkel már korábban is találkoztunk. Martina Dániel, aki az előző félévben már megpályázta az ösztöndíjat és az ott szerzett tapasztalatokkal gazdagodva jött el a megmérettetésre, és Tímár Roland, aki a Raspberry Kreatív Projektben remekelt.

Nagy szeretettel gratulálunk mindkettőjüknek! És nem csak ahhoz, hogy az ösztöndíjat megnyerték, sokkal inkább ahhoz, hogy tervezetten élnek, tervezik a jövőjüket, hogy sok szakmai terület érdekli őket és igyekeznek több területet megismerni, felfedezni, ezzel gyűjtve minél több szakmai tapasztalatot, mely a sikeres szakmai életút elengedhetetlen feltétele.

Ezúton köszönjük a többi pályázó lelkesedését, bátorságát is és reméljük, hogy a következő félévben ismételten találkozhatunk velük.

IB Controll Informatikai Szakmai Ösztöndíj - 2018/2019. őszi szemeszter

Pályázók: Szalma Nándor, Tímár Roland, Martina Dániel (balról-jobbra)
Az IB Controll Kft. ügyvezetője: Apáti László

 

További sok sikert kívánunk:
IB Controll Kft. csapata