Raspberry Kreatív: A Raspberry és Te – mit tudtok kihozni egymásból? 2017/2018. tanév I. félév

Van aki már készített önéletrajzot, és van aki még e fontos feladat előtt áll. Egy biztos, mindenkinek szüksége lesz egyszer arra, hogy összefoglalja a szakmai életútját és számot adjon a megszerzett tudásról.

Az ismeretek megszerzésére több lehetőség van és mindegyiknek megvan a létjogosultsága, legyen szó akár a hagyományos frontális oktatásról vagy a játszva tanulásról.

Mi a Raspberry Kreatív projekttel ez utóbbit kínáljuk a hallgatóknak.

A 2017/2018. tanév első felében meghirdetett verseny záró alkalmára 2018. február 7-én került sor. Ekkor mutatták be a jelentkezők mennyit alakult a Raspberry - és mennyit saját maguk. Mert a projekt során bizony nemcsak az eszközök alakulnak, formálódnak és válnak a tucattermékből egyedivé, hanem a résztvevők maguk is változnak, fejlődnek, ismeretekkel bővülnek és tapasztaltabbak lesznek.

A projektek bemutatásakor többen megfogalmazták: „rengeteget tanultam” - és ezzel mi el is értük az egyik kitűzött célunkat. Hiszen ennek a projektnek fontos célja (többek között) a szakmai ismeretek bővítése: ehhez nagy segítség az olyan, az egyetemi tanulmányok alatt nem, vagy csak részben érintett technológiák megismerése, mint a Rapsberry, a linux, a OpenCV, … stb. A részvétel ezen felül segít jobban kiismerni önmagunkat: minden megmérettetés szembeállít minket erősségeinkkel, gyengeségeinkkel, a határokkal és a lehetőségekkel, vagy akár csak az optimális időbeosztás fontosságával. Az ötletek megvalósítása során felmerült akadályok leküzdése pedig fejleszti a kitartást, a kreativitást, valamint a problémafelismerési és -megoldási képességeket.

Ezek pedig mind olyan tapasztalatok, amelyek közelebb juttatnak egy sikeres életpályához és nagymértékeben hozzájárulnak és előrelendítik a szakmai tudás és az emberi tulajdonságok fejlődését - és nem utolsó sorban jól mutatnak az önéletrajzban is. Hiszen mindezek a hard és soft skill képességek fontos részét képezik egy önéletrajznak, amely nem más, mint egy szavakba öntött selfi, a saját életpályánkat bemutató írás.

Akik pedig büszkén beleírhatják az önéletrajzukba, hogy részt vettek a Raspberry Kreatív projektben:

 


Roffa Hajnalka, a Raspberry Kreatív 2017/2018. tanév őszi félév nyertesének díja

 

A 2017/2018. tanév tavaszi félévében ismét indul a Raspberry Kreatív projekt.
Várunk Téged is, gyere és tanulj, és színesítsd az önéletrajzod!

Részletek az egyetem honlapján!
Jelentkezési határidő meghosszabbítva: 2018. március 13-ig!

IB Controll Kft. csapata