SOS Gyermekfalu – Digitális Oktatási Központ

Hogyan is kapcsolódik hozzánk a címben szereplő két intézmény, avagy "Mi leszel, ha nagy leszel"?

Talán a második egyszerűbb, hiszen a Digitális Oktatási Központ célja a programozás megkedveltetése a gyermekekkel, a kisiskolástól a kamasz korosztályig bezárólag. A programozás iránt érdeklődők, mint leendő utánpótlás jelöltek szoftverfejlesztő cégként a mi cégünk jövőjét is meghatározzák, így nagyon örültük, mikor Kecskeméten is helyet kapott ez a képzési forma.

Mi leszel, ha nagy leszel? – kérdezik a gyermeket a felnőttek és várják a válaszokat, mely életkortól függően más és más: űrhajós, boltos, rendőr mondja a kisebb, biológus, orvos, építész, informatikus, mondja a nagyobb. Ahogy bővülnek az ismeretek és egyre több információ jut el egy gyermekhez, úgy lesz egyre határozottabb véleménye arról, hogy mivel is szeretne foglalkozni egy életen keresztül.

Ahhoz, hogy megfontolt döntést hozhasson majd kamaszként, minél több területre kell bevezetni, minél több lehetséges verzióval meg kell őt ismertetni. Ebben nagy segítséget nyújtanak az iskolai kötelező tantárgyak és a szabadon választható szakkörök, valamint a különböző iskolarendszeren kívüli tanfolyamok, táborok.

És itt kapcsolódunk az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványához, a kecskeméti SOS Gyermekfaluhoz: egy, a gyermekfaluban élő gyermek féléves kurzusának támogatására nyílt lehetőségünk, mellyel szívesen éltünk.

Ezzel a támogatással kívántuk hozzásegíteni az SOS falu egy lakóját, hogy betekintést nyerhessen az informatika világába, hogy megismerhesse a széles spektrum legalább egy részét, hogy megláthassa mennyire is érdekli őt ez a terület, hogy közelebb juthasson a „Mi leszel, ha nagy leszel?” kérdésre adott válaszához.

Sok új tapasztalatot és élményt kívánunk ezúton is neki:

IB Controll Kft. csapata