Szakmai gyakorlat

Az IB Controll Kft. lehetőséget nyújt az MSc vagy BSc képzésben részt vevő hallgatók számára a képzési és kimeneti követelményként előírt szakmai gyakorlat letöltésére.
A szakmai gyakorlatot követően lehetőség nyílik a további közös munkára akár a diákmunka, akár a gyakornoki program keretei között, ezáltal cégünk karrier programjának első lépcsőfokául szolgálhat.

Amit a szakmai gyakorlati program nyújt:

  • az elméleti tudás gyakorlati ismeretekkel való mélyítése
  • személyes mentor, aki segíti a szakmai munkát és fejlődést
  • rugalmas munkaidő (napi 4-6-8 órás munkarend közül lehet választani, mely szükség esetén időközben módosítható)
  • megismerhetővé válik egy munkahely élete, a munkafegyelem, az együttműködés és a határidők betartásának fontossága

A szakmai gyakorlat feltétele:

  • nappali tagozatos hallgatói jogviszony (MSc/BSc)
  • a képzőhely bemeneti feltételeinek való megfelelés
  • szakmai tapasztalatszerzésre irányuló igény

 


Gyakran ismételt kérdések

 

Milyen tanulmányi területeket részesít előnyben az IB Controll Kft. a szakmai gyakorlatos kiválasztása során?
Az informatikai területen tanulmányokat folytató hallgatókat várjuk, akik programozói ismeretekkel rendelkeznek, így a mérnök informatikus, gazdasági informatikus, programtervező informatikus, és egyéb, IT fejlesztési technológiai területen járatos alap- vagy mesterképzésben részt vevő főiskolásokat, egyetemistákat.

Mikor kezdhető a szakmai gyakorlat?
A szakmai gyakorlati programunk egyénre szabott, ezért a jelentkezőkkel egyeztetett időpontban tudjuk indítani. Így akár nyáron, akár szorgalmi időszakban is lehetőség van a kezdésre.

A szakmai gyakorlati programra mikor érdemes jelentkezni?
Azt javasoljuk, hogy a jelentkező az általa tervezett kezdés előtt legalább 1 hónappal juttassa el hozzánk jelentkezését, mert a felvételi eljárás időt igényel.

Hogyan zajlik a felvételi folyamat a szakmai gyakorlat program keretében?
A jelentkezőnek először is regisztrálnia kell a Jelentkezés oldalon, kitölteni az űrlapot és feltölteni az önéletrajzát (kötelező) és a motivációs levelét (ajánlott). A felvételi eljárás egy kötetlen interjúval indul, ahol tájékozódunk kvalitásaidról, ambícióidról. Az interjút követően egy szakmai tesztsor következik, amellyel a szakmai tudásodról kapunk képet. Ha megfelelőnek találtuk a tesztet, egy szakmai interjúra kerül sor a fejlesztő kollégákkal, majd végül egy „beugró” házi feladat következik.
Ha minden feladat sikeresen teljesítésre kerül, máris megkezdhető a szakmai gyakorlat.
 
Hol tudok jelentkezni az IB Controll Kft. szakmai gyakorlat programjába?
Az IB Controll Kft. honlapján a Jelentkezés oldalon található űrlap kitöltésével, önéletrajz (kötelező) és motivációs levél (ajánlott) feltöltésével.

Mennyi időt kell dolgozni naponta?
A munkarendet rugalmasan kezeljük, előzetes egyeztetés alapján napi 4, 6 vagy 8 órai munkavégzésre is lehetőség van, mely menet közben módosítható.

Kapok-e visszajelzést a munkámról, fejlődésemről a munkavégzés alatt?
Természetesen a kijelölt mentor folyamatosan értékeli a szakmai gyakorlatos munkáját, ezáltal segítve fejlődését.

Mi történik azután, hogy véget ért a szakmai gyakorlat időszaka?
A szakmai gyakorlatot mi befektetésnek tekintjük. Időt, energiát fektetünk ebbe a programunkba azért, hogy mind szakmailag, mind emberileg megismerjük a jelentkezőket.
Azok számára, akik ugyancsak befektetésként tekintenek erre az időszakra és teljes erőbedobással, megfelelő munkamorállal végzik a kiadott feladatokat, felajánljuk az együttműködés további formáit a diákmunka vagy a gyakornoki program keretei között.

Hol érdeklődhetek a programról?
A szakmai gyakorlati programról az info@ibcontroll.hu e-mail címen további tájékoztatással állunk az érdeklődők rendelkezésére.