Ugrás a tartalomra

IB Controll Informatikai Szakmai Ösztöndíj - 2023/2024. tanév tavaszi félév - beszámoló

A téli álomból lassan kezdett felébredni a természet. A tavaszi napsütés leolvasztotta a téli kabátokat az emberekről, a tavaszi szél elfújta az őszi félév vizsgaidőszakának nehézségeit és örömeit, és elhozta a következő félév tantárgyait, kihívásait. A félév kezdetével az IB Controll Kft. is meghirdette Szakmai Ösztöndíját a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Karának informatikus hallgatói között.

A pályázati kiírást február végén publikáltuk, szűk 2 hónapot biztosítva a pályázatok elkészítésére, benyújtására. Ez a két hónap számunkra a reményteljes várakozás időszaka. Várjuk, hogy minél több hallgató regisztráljon és próbálja ki magát ebben a szituációban, mint egy szituációs játékban. Játék?! Talán bátor kijelentés ez, de mégis így gondoljuk, hiszen az egyetemi védett keretek között, igazából tét nélküli játékra hívjuk a hallgatókat, ahol csak nyerni lehet.

A nyeremény pedig nem más, mint a tapasztalat, a soft skillek fejlődése. Többek között fejlődik a szövegértés, a szövegalkotás, a beszédkészség és a határidők betartásának készsége. De mire jók a soft skillek? Egy informatikusnak biztosan szüksége van ezekre? Nem elegendő a kódolási készség? Vagy az áramkörök ismerete, a hálózat rejtelmeinek tudása? A szakmai készségek, képességek, ismeretek nagyon fontos tudásbázis alapjai. DE! A mai informatikusok többségének csapatban kell dolgoznia. A csapat hatékony működéséhez és az egyén taggá válásához nagyon fontos a soft skillek megléte, fejlesztése. Ebben kívánunk segítséget nyújtani a hallgatóknak az ösztöndíj meghirdetésével, a meghallgatás megszervezésével, biztosítva ezzel egy védett gyakorlóterepet.

Az ösztöndíj mindemellett betölti ösztönző, támogató funkcióját is. A pályázók közül kiválasztásra kerül az, aki a nettó 100.000 Ft-os díjat megkapja. A választás nehéz feladatának súlya az 5 főből álló Bírálóbizottság vállát nyomja. Nagy örömünkre szolgált, hogy a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar két oktatója, Dr. Csík Norbert (a Bírálóbizottság elnöke) és Tóth László tanár urak vállalták a meghallgatáson való részvételt. Az IB Controll Kft. részéről Apáti László ügyvezető úr, Szabó Gábor Ferenc és Varga Bence szoftverfejlesztő kollégák osztoztak a döntés súlyában.

A pályázatra több, mint 20 fő regisztrált, közülük ketten nyújtottak be érvényes pályázatot: Ács Dávid és Rácz Elemér Roland.

A meghallgatás valódi élmény volt számunkra. Két teljesen különböző emberi és szakmai életutat ismerhettünk meg, különböző háttérrel, lehetőségekkel, célokkal. Közös volt azonban a magas fokú szakmai érdeklődés, az IT szakmát meghatározó tanulás iránti belső motiváció, és az a józan, reális céltudatosság, ami számunkra minden kétséget kizáró módon két sikeres karriert prognosztizál.

Kívánunk ezúton is sok sikert az álmok valóra váltásához!

IB Controll Informatikai Szakmai Ösztöndíj 2023/2024. tanév tavaszi félévA képen balról jobbra: Apáti László, Rácz Elemér Roland, Ács Dávid, Dr. Csík Norbert

A Bírálóbizottság döntése értelmében a 2023/2024. tanév tavaszi félévének ösztöndíjasa
Rácz Elemér Roland, akinek ezúton is gratulálunk,
és mindkét pályázónak kívánunk további sok sikert a tanulmányaikhoz, életükhöz.

IB Controll Kft. csapata