Ugrás a tartalomra

Szakmai gyakorlat

Várjuk szeretettel az informatikai területen BSc vagy MSc képzésben részt vevő hallgatókat az egyetem által előírt szakmai gyakorlat letöltésére.
A szakmai gyakorlatot követően lehetőség nyílik a további közös munkára a gyakornoki program keretei között.

Regisztráció

Regisztrációs felületünk megújult, jelenleg a tesztidőszak zajlik.
Amennyiben a kérdőív kitöltése során problémába ütköztél, kérjük, írj nekünk az info@ibcontroll.hu e-mail címre.

 

Amit a szakmai gyakorlati program nyújt:

  • az elméleti tudás gyakorlati ismeretekkel való mélyítését
  • személyes mentort, aki segíti a munkád és támogatja a szakmai fejlődésed
  • rugalmas munkaidőt (napi 4-6-8 órás munkarend közül lehet választani, mely szükség esetén időközben módosítható)
  • megismerhetővé válik egy munkahely élete, a munkafegyelem, az együttműködés és a határidők betartásának fontossága
  • karrierlehetőséget – a kollégák 76%-a (a 17-ből 14 fő) nálunk töltötte a szakmai gyakorlatát, majd gyakornoki programot követően belépett a céges kötelékbe

A szakmai gyakorlat feltétele:

  • nappali tagozatos hallgatói jogviszony (BSc/MSc)
  • a képzőhely által támasztott követelményeknek való megfelelés (pl. min. 100 kredit)
  • szakmai tapasztalatszerzésre irányuló igény
  • a felvételi eljárásunkon való sikeres részvétel

Gyakran ismételt kérdések

Milyen tanulmányi területeket részesítünk előnyben a szakmai gyakorlatos kiválasztása során?
Azokat a hallgatókat várjuk, akik elsősorban programozói ismeretekkel rendelkeznek. Bármilyen szakirányról, specializációról érkezhetsz, ha érdekel a szoftverfejlesztés. 

Mikor kezdhető a szakmai gyakorlat?
A képzőhely által támasztott követelmények teljesítését követően szinte bármikor. A szakmai gyakorlati programunk egyénre szabott, ezért azt a jelentkezőkkel egyeztetett időpontban tudjuk indítani. Így akár nyáron, akár szorgalmi időszakban is lehetőség van a kezdésre.

A szakmai gyakorlati programra mikor érdemes jelentkezni?
Azt javasoljuk, hogy a tervezett kezdés előtt legalább 1 hónappal korábban juttasd el hozzánk jelentkezésed, mert a felvételi eljárás és a szerződés megkötése az egyetemmel időt igényel.

Hogyan zajlik a felvételi folyamat a szakmai gyakorlat program keretében?
Regisztrálnod kell a Jelentkezés oldalon, kitölteni az űrlapot és feltölteni az önéletrajzod (kötelező) és a motivációs leveled (ajánlott). 
A felvételi eljárás egy felvételi beszélgetéssel indul, ahol tájékozódunk kvalitásaidról, ambícióidról. A beszélgetést követően egy szakmai tesztsor kitöltése következik, amellyel a szakmai tudásodról kapunk képet. Ha megfelelőnek találtuk a tesztet, egy „beugró” házi feladat megoldása következik. A felvételi folyamat utolsó lépéseként szakmai interjúra kerül sor a fejlesztő, mentor kollégákkal.
Bővebben: https://ibcontroll.hu/fedezd-fel-legy-felfedezo-1

Hol tudok jelentkezni az IB Controll Kft. szakmai gyakorlat programjába?
Az IB Controll Kft. honlapján a Jelentkezés oldalon található űrlap kitöltésével, önéletrajz (kötelező) és motivációs levél (ajánlott) feltöltésével.

Mennyi időt kell dolgozni naponta?
A munkarendet rugalmasan kezeljük, előzetes egyeztetés alapján napi 4, 6 vagy 8 órai munkavégzésre is lehetőség van, mely menet közben módosítható, illetve tömbösíthető.

Kapok-e fizetést a szakmai gyakorlat alatt?
Igen, a szakmai gyakorlatról szóló kormányrendelet alapján (a felsőoktatási szakképzésről és a felsőoktatási képzéshez kapcsolódó szakmai gyakorlat egyes kérdéseiről szóló 230/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet).

A munkavégzés hol történik?
Az IB Controll Kft. székhelyén: 6000 Kecskemét, Katona J. tér 18. II. emeletén kialakított szakmai gyakorlati/gyakornoki irodában. 

Kapok-e visszajelzést a munkámról, fejlődésemről a munkavégzés alatt?
Igen, a kijelölt mentor folyamatosan értékeli a szakmai gyakorlatos munkáját, ezáltal segítve fejlődését. Emellett a szakmai gyakorlat felénél és a végénél egy összefoglaló értékelő beszélgetés ad keretet a kölcsönös visszajelzésre, ahol köszönettel vesszük a diákok visszajelzéseit is.

Mi történik azután, hogy véget ért a szakmai gyakorlat?
A szakmai gyakorlatot mi befektetésnek tekintjük. Időt, energiát fektetünk ebbe a programunkba azért, hogy mind szakmailag, mind emberileg megismerjük a jelentkezőket.
Amennyiben te is befektetésként tekintesz erre az időszakra és úgy látod, hogy amit láttál-kaptál a szakmai gyakorlat ideje alatt, az neked megfelel és mi is úgy látjuk, hogy beleillesz a csapatunkba, felajánljuk az együttműködés további formáit a gyakornoki program keretei között.

Lenne még kérdésem. Hol érdeklődhetek?
A szego.annamaria@ibcontroll.hu e-mail címre írd meg bátran a kérdéseid dr. Szegő Annamáriának, amint tud válaszol.