Ugrás a tartalomra

Szakmai gyakorlat

Várjuk szeretettel az informatikai területen BSc vagy MSc képzésben részt vevő hallgatókat az egyetem által előírt szakmai gyakorlat letöltésére.
A szakmai gyakorlatot követően lehetőség nyílik a további közös munkára a gyakornoki program keretei között.

Regisztráció

Regisztrációs felületünk megújult, jelenleg a tesztidőszak zajlik.
Amennyiben a kérdőív kitöltése során problémába ütköztél, kérjük, írj nekünk az info@ibcontroll.hu e-mail címre.

 

Amit a szakmai gyakorlati program nyújt:

  • az elméleti tudás gyakorlati ismeretekkel való mélyítését
  • személyes mentort, aki segíti a munkád és támogatja a szakmai fejlődésed
  • rugalmas munkaidőt (napi 4-6-8 órás munkarend közül lehet választani, mely szükség esetén időközben módosítható)
  • megismerhetővé válik egy munkahely élete, a munkafegyelem, az együttműködés és a határidők betartásának fontossága
  • karrierlehetőséget – a kollégák 76%-a (a 17-ből 14 fő) nálunk töltötte a szakmai gyakorlatát, majd gyakornoki programot követően belépett a céges kötelékbe

A szakmai gyakorlat feltétele:

  • nappali tagozatos hallgatói jogviszony (BSc/MSc)
  • a képzőhely által támasztott követelményeknek való megfelelés (pl. min. 100 kredit)
  • szakmai tapasztalatszerzésre irányuló igény
  • a felvételi eljárásunkon való sikeres részvétel

Gyakran ismételt kérdések

Milyen tanulmányi területeket részesítünk előnyben a szakmai gyakorlatos kiválasztása során?
Azokat a hallgatókat várjuk, akik elsősorban programozói ismeretekkel rendelkeznek. Bármilyen szakirányról, specializációról érkezhetsz, ha érdekel a szoftverfejlesztés. 

Mikor kezdhető a szakmai gyakorlat?
A képzőhely által támasztott követelmények teljesítését követően szinte bármikor. A szakmai gyakorlati programunk egyénre szabott, ezért azt a jelentkezőkkel egyeztetett időpontban tudjuk indítani. Így akár nyáron, akár szorgalmi időszakban is lehetőség van a kezdésre.

A szakmai gyakorlati programra mikor érdemes jelentkezni?
Azt javasoljuk, hogy a tervezett kezdés előtt legalább 1 hónappal korábban juttasd el hozzánk jelentkezésed, mert a felvételi eljárás és a szerződés megkötése az egyetemmel időt igényel.

Hogyan zajlik a felvételi folyamat a szakmai gyakorlat program keretében?
Regisztrálnod kell ezen oldal felső részén található "Regisztráció" gomb megnyomásával elérhető felületen, majd kitölteni az űrlapot és feltölteni az önéletrajzod (kötelező) és a motivációs leveled (ajánlott). 
A felvételi eljárás egy felvételi beszélgetéssel indul, ahol tájékozódunk kvalitásaidról, ambícióidról. A beszélgetést követően egy szakmai tesztsor kitöltése következik, amellyel a szakmai tudásodról kapunk képet. Ha megfelelőnek találtuk a tesztet, egy „beugró” házi feladat megoldása következik. A felvételi folyamat utolsó lépéseként szakmai interjúra kerül sor a fejlesztő, mentor kollégákkal.

Bővebben:

Hol tudok jelentkezni az IB Controll Kft. szakmai gyakorlat programjába?
A jelen oldal felső részén található "Regisztráció" gomb megnyomásával elérhető felületen tudsz regisztrálni, majd egy űrlap kitöltésével, valamint az önéletrajzod (kötelező) és motivációs leveled (ajánlott) feltöltésével tudsz jelentkezni.

Mennyi időt kell dolgozni naponta?
A munkarendet rugalmasan kezeljük, előzetes egyeztetés alapján napi 4, 6 vagy 8 órai munkavégzésre is lehetőség van, mely menet közben módosítható, illetve tömbösíthető.

Kapok-e fizetést a szakmai gyakorlat alatt?
Igen, a szakmai gyakorlatról szóló kormányrendelet alapján (a felsőoktatási szakképzésről és a felsőoktatási képzéshez kapcsolódó szakmai gyakorlat egyes kérdéseiről szóló 230/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet).

A munkavégzés hol történik?
Az IB Controll Kft. székhelyén: 6000 Kecskemét, Katona J. tér 18. II. emeletén kialakított szakmai gyakorlati/gyakornoki irodában. 

Kapok-e visszajelzést a munkámról, fejlődésemről a munkavégzés alatt?
Igen, a kijelölt mentor folyamatosan értékeli a szakmai gyakorlatos munkáját, ezáltal segítve fejlődését. Emellett a szakmai gyakorlat felénél és a végénél egy összefoglaló értékelő beszélgetés ad keretet a kölcsönös visszajelzésre, ahol köszönettel vesszük a diákok visszajelzéseit is.

Mi történik azután, hogy véget ért a szakmai gyakorlat?
A szakmai gyakorlatot mi befektetésnek tekintjük. Időt, energiát fektetünk ebbe a programunkba azért, hogy mind szakmailag, mind emberileg megismerjük a jelentkezőket.
Amennyiben te is befektetésként tekintesz erre az időszakra és úgy látod, hogy amit láttál-kaptál a szakmai gyakorlat ideje alatt, az neked megfelel és mi is úgy látjuk, hogy beleillesz a csapatunkba, felajánljuk az együttműködés további formáit a gyakornoki program keretei között.

Lenne még kérdésem. Hol érdeklődhetek?
A szego.annamaria@ibcontroll.hu e-mail címre írd meg bátran a kérdéseid dr. Szegő Annamáriának, amint tud válaszol.