Ugrás a tartalomra

Szoftverfejlesztés

Az IB Controll Kft. egyedi szoftverfejlesztési igények kiszolgálására szakosodott. Ezt a feladatot egyedi megbízások keretében, projekt alapokon végezzük. Fejlesztői kapacitásunk gerincét saját fejlesztő munkatársaink képzik, ez a kapacitás igény és lehetőség szerint professzionális és specifikus külső fejlesztői erőforrások bevonásával dinamikusan bővíthető.

Cégünk számos, komoly kihívást jelentő informatikai probléma megoldásában bizonyította eddig képességeit. Foglalkoztunk többek között hangfeldolgozással, kommunikáció- és adattárolás titkosítással, komoly matematikai hátteret igénylő, speciális kutatómunkát támogató alkalmazások fejlesztésével, alkalmazások biztonságának elemzésével és javításával, valamint meglévő célalkalmazások kötött fejlesztői keretrendszerben történő továbbfejlesztésével is. Munkánk során elsősorban Java, Go és C++ nyelvet használunk, de nem idegenkedünk a jelenleg piacon lévő új (és kevésbé új) fejlesztői keretrendszertől és nyelvtől sem.

A fejlesztési projektjeinket formalizáltan, a megrendelői igényekhez maximálisan alkalmazkodva valósítjuk meg. Alapkőnek tekintjük a scope pontos meghatározását, az erre épülő rendszerterv elkészítését, mely UI/UX elemeket tartalmazva egyértelműen és objektív módon tartalmazza a fejlesztés eredményével szemben támasztott követelményeket. A fejlesztési folyamat agilis alapokra épül, a megrendelővel közösen vezetett ticketing rendszer használatával támogatott, volumenétől függően mérföldkövekre tagolt, az implementált termék átvétele manuális és automatizált tesztekkel támogatott.

Az elkészült rendszert natív formában, vagy virtuális gépekre előtelepítve szállítjuk, természetesen a telepítésben, üzembe helyezésben, a meglévő infrastruktúrába integrálásban személyes támogatást nyújtunk. A beüzemelt projektjeinkre igény szerint rendszertámogatást, követést biztosítunk külön szerződés keretében.

A fejlesztési folyamat váza az alábbi:

 • Üzleti igények felmérése, folyamatok feltérképezése, interjúk
 • Üzleti igények elemzése, peremfeltételek meghatározása
 • Rendszerterv készítése iteratív módon komplett funkciókkal, UI/UX elemekkel, architekturális tervekkel
 • Erőforrás tervezés, határidők és költségvetés szerződésbe foglalása
 • Mindkét fél által elfogadott, végleges rendszerterv alapján egyedi szoftver fejlesztése
  • folyamatos projektvezetéssel,
  • ticketing rendszerben vezetett feladatokkal és státuszolás mellett,
  • futtató környezettel,
  • manuális és automata teszttel megtámogatva,
  • folyamatában dokumentálva
 • Automata (és manuális) tesztek készítése
 • Teljes körű dokumentáció átadása
 • Telepítés, üzembe helyezés támogatása
 • Igény szerint az általunk fejlesztett megoldások SLA szerinti támogatása (support)

Mivel az IB Controll Kft. elkötelezte magát az oktatás támogatása mellett, amennyiben az aktuális fejlesztési feladat, valamint a megrendelő igényei, elvárásai és külön felhatalmazása ezt lehetővé teszi, bizonyos részfeladatok, modulok fejlesztésébe bevonunk egyetemi hallgatókat és gyakornokokat is. Természetesen ilyen esetekben a fejlesztés munkatársaink mentorálása és szoros felügyelete mellett, a minőség és hatékonyság maximális szem előtt tartásával történik. A valós feladatokból a megrendelői felhatalmazás birtokában, teljes anonimizálás mellett kiemelt egyes részfeladatok, mint való életbeli informatikai problémák oktatási, fejlesztési céllal megjelenhetnek a kötelező szakmai gyakorlatot nálunk teljesítő diákok számára összeállított feladatgyűjteményben.