Ugrás a tartalomra

Informatikai Projektfeladat - 2018/2019. tanév tavaszi félév

Tárgyfelvétel, csapattagok megtalálása, csapatok megalkotása – kész, pipa.
Feladatkiírások. Elolvasva, kiválasztva – pipa.
Tervezés, ötletelés, megoldási javaslatok keresése – folyamatban.
GIT használatra felkészülés – folyamatban.

Itt tartunk, itt tartanak azok a hallgatók, akik a 2018/2019. tanév tavaszi szemeszterében az általunk kiírt feladatok egyikét választották. Egy projektben, ahol többen kell együtt dolgozni, ma már elengedhetetlen a verziókövető rendszerek valamelyikének használata. Mi a GIT mellett tettük le a voksunk, így a hallgatóknak is ezen a felületen kell a verziókövetést megoldani. Támpontokat adva a rendszer használatához Szabó Gábor kollégánk vezette be a GIT rejtelmeibe a csapatok tagjait.


GIT oktatás az IB Controll Kft. irodájában

 

Sprintforduló II. - 2019. 03. 14.

A mai sprintfordulóról mindannyian - előadók és hallgatóság, avagy vállalkozók és megrendelők - hasznos élményekkel tértünk meg.
Mind a 4 csapat bemutatta az előző sprintben elért eredményeit és felvázolta a következő sprintben megoldásra szánt feladatokat. Az eredmények bemutatását természetesen a megrendelő kérdésekkel, értékelésekkel, észrevételekkel tűzdelte meg. 

Többek között kíváncsi volt a feladatbontásra és az ahhoz kapcsolódó erőforrás- és időtervre, az adott funkció működésére, a taskok megvalósítására, a prezentáción hogyan érezték magukat az előadók.

És a válaszok: Feladatbontás, erőforrás- és időterv - "azt most nem tudunk mutatni". Az a funkció "otthon tökéletesen működött, de itt valamiért nem, ezzel még kezdenem kell valamit". "Hallgatva a megrendelői igényekre, átterveztük az adatbázist". "A sprintet sikeresnek értékeljük, sikerült teljesíteni a kitűzött célokat". "Egy kicsit félreértettük a dolgot, azt hittük, hogy így, de később rájöttünk, hogy másként kellett volna." "A prezentáció során "egy kicsit izgultunk" és ez a legtöbbször nem is látszott.

A projekt bemutatása, ismerős vagy ismeretlen emberek előtti kiállás és előadás nem mindenki számára egyszerű feladat. Mégis mindenki ügyesen megugrotta ezt a lécet és ahogy látjuk ez egyre könnyebben szokott menni a félév, a sprint fordulók előrehaladtával. A csapattagokat mindig arra kérjük, hogy azokat a részfeladatokat, amiket egy-egy tag készít el, azt ő maga mutassa be. Sokkal könnyebb egy olyan dologról beszélni amivel két hétig foglalkozott az ember, amit ő maga készített el, aminek a buktatóiba ő maga esett bele. 

Két hét múlva ismét találkozunk, addig is jó munkát kívánunk!

IB Controll Kft. csapata