Ugrás a tartalomra

Hogyan lehet valaki szakmai gyakorlatos az IB Controll Kft.-nél? /I. rész

 

 

Gyere, fedezd fel és légy Felfedező!

 

I. rész

Az ismeretlen mindig hívogatja az embert, csiklandozza a fantáziáját, vajon mi is lehet ott, miként lehetne közelebb jutni hozzá, hogyan lehetne megoldani. Az ismeretlent olykor meg kell ismerni, és erre nemcsak belülről fakadó kíváncsiság, hanem külső motiváló erő is késztet.

A hallgató és a szakmai gyakorlat is ez utóbbi eseteket szaporítja. Kell a szakmai gyakorlat, kell egy hely, ahol azt el lehet hasznosan tölteni minél több új ismerettel felvértezve.

De hogyan is induljon neki az, aki még csak tervezgeti a jövőjét?

Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani neked. Gyere, légy felfedező és fedezd fel nálunk milyen utat kell bejárnod ahhoz, hogy bekerülj a szakmai gyakorlati programunkba.

Az útvonal bejárásához egy térképet szeretnénk a kezedbe adni, ezzel segítve az ismeretlen megismerését, támogatva a felfedezés sikerességét.

A térképpel a kezedben az első lépés ellenőrizni, hogy készen állsz-e az útra: teljesültek-e az egyetem képzési és kimeneti követelményei által előírt előfeltételek.

A második lépés: a szakmai önéletrajz elkészítése. Mi szeretjük, ha az önéletrajz egyedi. A sablonos önéletrajzok is lehetnek szépek, de érdemes mégis foglalkozni az önéletrajzzal annyit, hogy az igazán a tiéd legyen. Mert amikor a sokadik ugyanúgy kinéző, tartalmában nem sok eltérést mutató önéletrajzot tartjuk a kezünkben…bizony az is beszédes. Ez a névjegyed, a szószólód, lehet, hogy ez lesz az első kapocs közöttünk.

Lehet, de nem biztos. Ennél a pontnál engedj meg egy kis kitérőt. A Karrier Programunk részeként már hamarabb is találkozhatsz velünk és mi veled: a szakmai ösztöndíj, a Raspberry Kreatív program és az Informatikai Projektfeladat tantárgy is lehet már egy-egy kapcsolódási pont. Voltak olyan szakmai gyakorlatosaink, akikkel ezeken a programokon találkoztunk és ismerkedtünk meg. Ezúton is szeretnénk mindhárom programot a figyelmedbe ajánlani, melyek közül talán a legizgalmasabb az Informatikai Projektfeladat. Ennek keretén belül fél évig együtt dolgozunk, így itt tudsz te is leginkább megismerni minket.

De kanyarodjunk vissza az önéletrajzhoz: szívesen vesszük az egyedi önéletrajzot, ami azonban nem jelenti a túlzott design-t. Az egyszerű, letisztult önéletrajz előnyösebb, mert számunkra a nyomtatás is szempont. Amikor jössz hozzánk, először beszélgetünk veled és itt az önéletrajzod a kezünkben van, ez lesz a beszélgetés egyik vezérfonala.

 

...folytatjuk