Ugrás a tartalomra

Hogyan lehet valaki szakmai gyakorlatos az IB Controll Kft.-nél? /II. rész

II. rész

Milyen elemei legyenek az önéletrajznak?

  • Személyes adatok: név, születési hely és idő, lakcím, e-mail cím, telefonszám, fénykép, esetleg LinkedIn profil linkje
 

Az e-mail cím, a telefonszám olyan legyen, amin el is lehet érni téged. Többszöri sikertelen próbálkozás esetén feladjuk a keresést, hiszen aki nem tartja fontosnak, hogy elérhető legyen, az nem biztos, hogy igazán nálunk akarja tölteni a szakmai gyakorlatát.

Az e-mail címet érdemes újragondolni. Praktikus, ha a nevedből képzed, esetleg születési dátummal kombinálva – a vicces, nehezen megjegyezhető e-mail címeket kerüld el.

A fénykép – konszolidált legyen, igazolványkép, ami jó minőségű, ne nyaralási vagy bulifotó megszerkesztett, kivágott darabja legyen.

 
  • Iskolák – A középiskolától, fordított időrendi sorrendben, tehát az aktuális képzés legyen legfelül. Legyen megadva a tanulmányok kezdő és befejező időpontja vagy a tervezett befejezés időpontja. Itt általában elegendő az év megadása, kivéve a befejezés/tervezett befejezés időpontjánál, itt év, hónap megadása szükséges, mert nem mindegy, hogy az őszi vagy a tavaszi félévben végzel.

 

  • Szakmai tapasztalat – Bennünket elsősorban a szoftverfejlesztési tapasztalataid érdekelnek: mit és milyen programozási nyelven készítettél. A szakmai tapasztalatot már az iskolapadban megszerezheted: saját ötleteid otthoni megvalósítása, versenyfeladatok akár versenyen, akár azon kívüli megoldása, de akár a mi honlapunkon is találhatsz megoldható feladatot: https://ibcontroll.hu/hallgatoknak/talalkozasi-pontjaink/informatikai-projektfeladat. Itt – ha úgy ítéled meg, hogy szívesen meg is mutatnád az elkészített tanulmányt, művet – linket is megadhatsz, ahol megnézhetjük milyen próbálkozásaid voltak, mit alkottál.

 

  • Egyéb szakmai tevékenységek – Versenyen való részvétel – ezzel azt is meg tudod mutatni, hogy érdekel annyira a szakmád, hogy hajlandó vagy érte a szabadidőd, az energiád feláldozni; TDK – akár tudományos munkában is jeleskedhetsz; bármi, ami a szakmai ismereted bővítette.

 

előző rész...                                                                                                                                                                                                     ...folytatjuk