Ugrás a tartalomra

Hogyan lehet valaki szakmai gyakorlatos az IB Controll Kft.-nél? /IV. rész

IV. rész

A nyolcadik és kilencedik lépés: Amennyiben a teszt eredménye pozitív, akkor jön a második forduló, az otthon megoldandó feladat, majd a harmadik, a szakmai beszélgetés.

Az otthoni „beugró” feladat megoldására 1 hét áll a rendelkezésedre. Ezt az egy hetet úgy kell tervezned, hogy ekkor csak erre a feladatra koncentrálj.
A szakmai beszélgetésen a teszt kérdéseire adott válaszaidon megyünk végig és a beugró feladat megoldását vitatjuk meg, illetve a leendő mentoroddal fogsz találkozni.

Érdemes időben gondolni a szakmai gyakorlati jelentkezésre, és előre tervezni a tanulmányokat. Hozzánk is nagyobb eséllyel jut be szakmai gyakorlatra az, akivel már együtt dolgoztunk (pl. az Informatikai Projektfeladat tantárgy keretein belül). Előnyt jelent az ösztöndíjra való jelentkezés vagy a Raspberry-s projektben való részvétel is.

Mint azt látjátok, sok akadályt, megmérettetést kell legyőzni ahhoz, hogy bekerüljetek hozzánk - de úgy gondoljuk, hogy megéri megpróbálni. Hát még bejutni!

A tizedik lépés: Minden esetben értesítjük a jelentkezőket: akár igen, akár nem a válaszunk, mindig tájékoztatunk az eredményről.

A tizenegyedik és egyben utolsó lépésSikeres felvételi eljárás esetén és a szükséges papírok beszerzése után megkezdheted a szakmai gyakorlatod. Ebben az időszakban fontosnak tartjuk a valódi szakmai tapasztalat megszerzését, a hallgatók szakmai komfortzónájának bővítését, a tudásbázis határainak feszegetését. Ekkor találkozhattok kutatómunkával, tervezéssel, új szoftver készítésével, esetleg egy régebbi kód újragondolásával. Mindezt kellő támogatással: minden diákunk munkáját mentoráljuk és segítjük.

A szakmai gyakorlati időszak alatt készítendő beszámolóban is segítséget nyújtunk. Van egy sablonunk, melyet minden diákunk számára elérhetővé teszünk. Ezt a mentor ellenőrzése mellett heti rendszerességgel kell vezetni.

Tudjuk, hogy a szoftverfejlesztés egy mindig fejlődő tudomány, ezért a hallgatóknak nehéz lépést tartani. Ma már nemcsak a jó pap tanul holtig, hanem a jó szoftverfejlesztő is: az újabb programozási nyelveket, technikákat mind-mind meg kell ismerni és ha szükséges, el is kell sajátítani. Ezért ha szeretnéd a szakmai ismereteid egy mentor támogatásával bővíteni, ha kíváncsi vagy, hogyan áll össze több sor kód egy egész projektté, ha szívesen tanulsz a tapasztaltabb kollégáktól, akkor bátorítunk téged, hogy gyere hozzánk, nézz körül, hogy megismerd a szoftverfejlesztői élet mindennapjait. Légy felfedező, fedezd fel, hogyan lehetsz nálunk szakmai gyakorlatos.

És itt még nem biztos, hogy vége van a közös történetnek. Aki a szakmai gyakorlati idő alatt úgy dönt, hogy szeretne velünk hosszabb távon is együtt dolgozni és mi is úgy gondoljuk, szívesen dolgoznánk tovább a jelentkezővel, akkor folytathatjuk az együttműködést diákmunka vagy gyakornoki program keretein belül. Ezekről bővebben a https://ibcontroll.hu/hallgatoknak/karrier-program oldalon olvashatsz.

Sok sikert kívánunk minden Felfedezőnek!

IB Controll Kft.

 

előző rész...